ZCU’78 Scheerwolde 2015

Scheerwolde

Voor de één een uitdaging, voor de ander een must. Maar het is altijd een speciale ervaring. 27 Juni 2015 was het opnieuw zover. De triathlongroep was goed vertegenwoordigd, en uiteraard ook verschillende leden van de zwemvereniging.

Het begon met de kortste afstand van 250m. Desire van Slooten deed hieraan mee onder begeleiding van haar vader. Super dat je op deze leeftijd dit al wilt doen. Daarna volgde de 500m, welke Janieke de Wit samen met haar vader kon afleggen.

En dan de afstanden die voor de zwemmers er toe doen. Niet dat de kortere afstanden minderwaardig zijn, maar als je zwemclublid bent wordt je min of meer gedwongen 2 kilometer af te leggen. 1 kilometer mag maar dan alleen met een hele goede reden, ziek, zwak of misselijk bijvoorbeeld.
Een speciale race dit jaar: Nieuwe zwemmers, oude garde en gevestigde orde. Wie komt er als beste uit de bus. Gelukkig was Frans Willem de Vries mee om alle tijden bij te houden en de nodige mentale ondersteuning te geven. Riekelt Post won de twee kilometer, nipt tweede achter een professionele zwemmer, van de ZCU’78 leden. De vermoeidheid sloeg wel toe, maar het was toch een mooie wedstrijd. Wilbert Mazereeuw werd knap tweede, Alie Coenen-Snoek nipt derde. Onze topper Cornelis Brouwer hield de achterhoede goed onder controle.

De 1 km werd ook goed gezwommen. Esther van der Sloot won. Jan Loosman kon knap tweede worden na 20 weken hard trainen van niets naar deze prestatie. Bert van Slooten idem, die volgde vlak achter hem.
Gelukkig zat Wilbert goed op te letten of iedereen aangetikt had. Barend Kramer moest er uitgetild worden, omdat het koude water zijn spieren een flinke tik had gegeven.

Na het lekkere warme bouillonnetje en een krentenbol, kwam iedereen weer een beetje bij. Het was een top evenement, op naar volgend jaar! #scheerwolde.

2015-06-27 15.00.55

2015-06-27 14.58.24

2015-06-27 16.19.37
20150627 Tijden

ZCU’78 Scheerwolde 2015
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.