Triathlon Cursus

De eerste Urker triathlon was dit jaar een feit. Deelnemers van allerlei pluimage. Professionals, hobbyisten en alles wat er tussenin zit. En dan zie je het verschil.  Iedereen heeft wel een onderdeel wat hem/haar ligt. Lopen, fietsen maar zwemmen? Daar wil ZCU’78 iets aan doen.

Conditie is natuurlijk iets wat je op moet bouwen maar dat geld zeker voor de zwemconditie. Zwemmen tijdens een triathlon komt neer op Borstcrawl. Dat moet je kunnen, dit valt te leren.  Onze zwemvereniging wil de zwemmer, die de domper van het eerste onderdeel van de triathlon maar al te gauw achter zich wil laten, graag een degelijke basis aanleren.

In het kort een kleine indruk van de cursus die wel willen geven.

De nadruk zal liggen op Borstcrawl. Daarnaast zullen we afwisselen met schoolslag en rugcrawl. Maar onze aanpak zal ook allerlei oefeningen met zich meebrengen waardoor de wenkbrauwen zullen worden opgetrokken. Maar wees gerust, alles staat in het teken van een goede prestatie op de volgende triathlon.

We zullen de cursus starten bij een minimale deelname van 16 deelnemers en maximaal zullen we 24 deelnemers per cursus toelaten. Wanneer de vraag er is zal nog een cursus gestart worden.

Een cursus bestaat uit 10 lessen in het wedstrijdbad van zwembad ’t Bun. Daarnaast zullen we nog 2 kanaal c.q. strandtrainingen verzorgen. En uiteraard willen we als test meedoen aan een openwater wedstrijd. Scheerwolde is het toneel voor openwaterzwemmen in het laatste weekend van Juni. Iedereen kan dan 500, 1000 of 2000 meter zwemmen om zo te zien wat de stand van zaken is. Kosten voor de triathlon cursus zijn € 50,- De start zal in Januari 2015 zijn.

Aanmeldingsformulieren zijn te krijgen bij het Klif18 en uiteraard kan deze gedownload worden van onze site. Wanneer deze ingevuld zijn kan de aanmelding definitief plaats vinden. Dit kan door het formulier met inschrijfgeld op de volgende tijden in te leveren:

4 December 2014 – 18:45 tot 19:30.

8 December 2014 – 19:00 tot 20:00

11 December 2014 – 18:45 tot 19:30

Locatie: Zwembad ’t Bun bij een lid van ZCU’78. Dit zal duidelijk kenbaar worden gemaakt.

Inleveren bij iemand anders dan een lid van ZCU’78  of afgeven zonder inschrijfgeld is geen geldige inschrijving.

https://zwemcluburk.nl/wp-content/uploads/20141204aanmeldformulier-Triatlon-ZCU78.pdf

Triathlon Cursus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *