Nachtmarathon 2014

Een kort verslag.

Vrijdag avond 30 Mei 2014, rond 21.00 uur begon het allemaal. Iedereen begon zich te verzamelen en heuse volksverhuizingen werden verricht.

Veldbedden, luchtbedden en eigen kussens, niets werd aan het toeval overgelaten. Er zou geslapen worden. Tsja…

Die eerste keer is vooral spannend, de adrenaline giert door de aderen. Zwemmen in de nacht en ook nog slapen in een zwembad, wie maakt dat nou mee. Nou ja.! De eerste spellen dienen zich aan en alles is leuk hoe kinderlijk eenvoudig kan het zijn denk je dan. En zelf doe je ook nog mee net of het kleine kind weer in je naar boven komt.

Het programma was leuk in elkaar gezet door Terina van Slooten en Bert de Wit. Alles keurig op een rij, een ieder wist wat hem te doen stond. En dan komt waar het allemaal om te doen is. Sponsorzwemmen, 24:00 uur (0:00 mag ook). De eerste groep gaat te water en ja er zijn heuse prestaties geleverd. Ik ga voor 10 banen, ik 30, en de ander voor 20. Iedereen heeft goed gezwommen, maar we moeten vermelden dat Klaas Lukas Kaptijn binnen de 15 minuten, 40 baantjes(1 km) heeft gezwommen. Een topprestatie. Dit doet natuurlijk niets af van alle andere topprestaties iedereen heeft goed gezwommen. Nu kunnen we sparen voor nieuw materiaal.

En dan komt 1 uur, 3 uur en de tijd gaat voort, de kinderen vooral de jongsten nemen even een kijkje bij die slaapplek, maar de vrienden, oudere broer slaapt nog niet. Dan ga ik ook niet.! De spellen zijn een welkome onderbreking en tussendoor kan er zeker nog gezwommen, gespeeld of geslapen wordern. Slapen, tsja.

Glijbaanrace, pingpongballen op een lepel naar de overkant brengen, munten duiken, mattenrace en nog vele andere spellen. De afsluiter is de traditionele waterpolo wedstrijd. Ja waterpolo is de naam, rugby, bal-afpakspel, druk-de-ander-onder-water spel, het is hoe je het noemt maar iedereen vind het leuk en het blijft leuk. Het is een gevecht, een spel en het heeft iets. De stand is niet belangrijk, die actie of de mooiste redding die blijven. En dan kun je naar huis of nog even slapen. Tsja.

06:00 uur is de afsluitende activiteit, dauwtrappen. o.l.v. Roelof Oost is er een heerlijke wandeling gemaakt door de bossen en velden, de dijk en de ongerepte natuur. Een schouwspel wat de ware betekenis van dauwtrappen laat zien. Het gras nog op heuphoogte en de dauw was rijkelijk aanwezig. De paden waren niet moderig, nee drassig, zo niet erger. Het gras was gewoon nat. En de tocht was geweldig. 1,5 uur in de vroege ochtend door de bossen lopen. Niemand te zien, een met de natuur. Vogels die fluiten, dieren die net wakker worden. Prachtig.

Bij terugkomst in het zwembad is er dan een heerlijk ontbijt. En velen waren daar echt aan toe. Maar slapen dat hebben we niet gedaan. Tsja. Slapen dat deden sommigen tijdens het ontbijt. De veldbedden en luchtkussens werden opgeruimd. Sommigen onaangeroerd. Slapen dat doe je toch niet tijdens de nachtmarathon. Daar vecht je tegen. Dat is je eerste overwinning.

Ja dan moet er toch nog even geslapen worden, even maar. De dag wacht. En hoelang die dag geduurd heeft zullen we tijdens de eerste trainingen wel horen.

Hier een kleine (ongesensureerde) impressie https://www.dropbox.com/sh/flilem9sxbcez87/AACYe9OtmfgcsQZTHgMExFRza

 

 

 

Nachtmarathon 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *