Naast alle trainingen en wedstrijden organiseert ZCU’78 nog meer evenementen. Hieronder een overzicht van de activiteiten.
Voor het laatste nieuws per evenement gaat u naar de berichten van de activiteiten.

Dauwtrappen

Voor iedereen die vlaggetjesdag fris en actief wil inzetten…is er het dauwtrappen!!!

Onder leiding van een gids wordt al wandelend de omgeving van het Urkerbos en Lemsterdijk verkend. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het handig om laarzen te dragen en droge kleren mee te nemen. Na anderhalf uur genieten in de Urker natuur en het opdoen van de nodige ‘weetjes’ staat in ’t Bun een broodtafel klaar. Iedereen die energie over heeft kan om half negen deelnemen aan een zwemtraining, die duurt tot uiterlijk kwart over negen.

Eerstvolgende data: …. en link naar agenda
Berichten over dauwtrappen.

Zwemvierdaagse

Zwemclub Urk houdt tijdens de herfstvakantie voor het zesde jaar op rij een zwemvierdaagse in Zwembad ’t Bun. Van maandag tot en met donderdag kan ’s avonds tussen kwart over vijf en tien uur gezwommen worden. Meedoen? Meld je aan in het zwembad, dit kan de vrijdagmiddag van twee tot zes uur en  zaterdag van elf tot één uur en ‘s middags van twee tot vijf uur, voorafgaand aan de herfstvakantie. De laatste mogelijkheid is maandagmiddag vanaf twee uur voorafgaand aan de eerste zwemavond.

Hongerig geworden van het zwemmen? Komt dat even goed uit, aan de bar is namelijk allerlei lekkers verkrijgbaar: broodjes, snacks, popcorn, poffertjes en meer. Zoals gewend staat bij de ingang een springkussen om het laatste beetje energie eruit te springen.


Berichten over de zwemvierdaagse

Sinterklaas

Elk jaar vereert de goedheiligman onze zwemvereniging met een bezoekje. Komt hij met kado’s of ben je niet zo zoet geweest dit jaar? Vier ook dit jaar Sinterklaas met de ZCU.


Berichten over Sinterklaas

Brevetzwemmen

Brevetzwemmen kan je een beetje vergelijken met het halen van diploma’s. Er wordt niet alleen gekeken naar hoe goed je zwemt, maar ook hoe snel je zwemt!

De zwemmers die mee doen moeten binnen een vrij korte tijd vier keer zwemmen. Dat is al lastig genoeg. Er wordt door officials goed gekeken of je de vier slagen (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) goed beheerst. Bovendien moet je de afstanden ook nog eens binnen een bepaalde tijd afgerond hebben. Tijdwaarnemers houden exact bij hoe lang je over je afstand hebt gedaan.

Er zijn vijf brevetten waarvoor je telkens een stukje sneller of verder moet zwemmen. Denk niet dat je met vijf keer mee doen ook vijf brevetten hebt. Daarvoor zijn de stappen soms wel erg groot. De brevetwedstrijd is dan ook een mooi meetpunt om te zien hoeveel sneller je bent geworden vergeleken met vorig jaar.

Hieronder kan je de eisen van de verschillende brevetten bekijken

Overzicht te halen Brevetten


Berichten over brevetzwemmen

 

Clubkampioenschappen

Elk jaar houden we een interne competitie. We kijken per leeftijdscategorie wie de snelste is. Dit is een mooi moment om te zien hoe je met de jaren steeds sneller wordt op de afstanden.

 

Eerstvolgende data: …. en link naar agenda
Berichten over de clubkampioenschappen

Nacht marathon, 5 sponsorzwemmen

Elk jaar organiseren we een nacht marathon. Door de hele avond door te zwemmen proberen we zo veel mogelijk geld bijeen te brengen voor de vereniging. Daarnaast is het altijd bere-gezellig en een goede reden om lekker laat op te blijven.

 

Eerstvolgende data: …. en link naar agenda
Berichten over de nachtmarathon