Suydersee Triathlon 2017

Zaterdag morgen 15 Juli 2017.

Het lijkt een gewone dag. De watsapp begint zoals altijd Môge, gemurregen, Goedemorgen enz.
Een gewoonte, een sociaal iets, een teken dat er eenheid is en dat men elkaar wil zien.
Afmeldingen worden de dag ervoor gedaan en langzaam komt de tijd dat men naar het zwembad toe gaat. De afspraken voor fietsen, lopen zijn er deze week niet. Vreemd, of toch niet.

15 juli 2017 is niet zomaar een dag. 17 leden en een soort van lid zijn er niet. De Triathlon op Urk, de Suydersee Triathlon is er vandaag. Iedereen is in spanning. De training gaat gewoon door, er zijn ook nog mensen die niet meedoen. Pff, gelukkig maar die saamhorigheid, de rust zo vroeg in de morgen. Lekker in het zwembad wakker worden. De koffie die om 8.30 klaar staat en even de week of juist het weekend doornemen.

Het is anders. Iedereen is toch een soort van gespannen, hoe zou het gaan? Zullen we gaan kijken? We moeten kijken. En ik vind het ook wel leuk. Maar hoe zal het de deelnemers vergaan?

15 juli 2017 is voor velen al ver van te voren vastgelegd. De trainingen zijn er op afgestemd, de schoenen zijn er voor ingelopen en de fiets is er voor afgesteld. En toch de spanning is te snijden op het strand. De ¼ gaat van start. Ik heb hem of haar nog niet gezien!! Nee, de deelnemers zijn al te water. En dan 10.00 uur de start.

Al snel verdeeld het veld zich en is het moeilijk te zien wie wie is. Toch op de plankier zijn de deelnemers dicht bij en Alie Coenen-Snoek weet nog te zwaaien. Jacob Snoek komt al schoolslag zwemmend voorbij. Oh ja. Alie is de eerst die uit het water komt. Cees daarachter. Dan volgen Jacob, Geert, Albert, Johan en Bert. Op naar de fiets en daarna het lopen. Jacob Snoek wordt 22e overall en Geert Hoekstra 29e. Cees Snoek als oud lid pakt de 7e plek.

De zwemmers voor de 1/8e zijn ook gespannen. Een gekke foto of een warrig gesprek komt er nog net uit. Maar we missen er nog een paar. Tiny en Marja. En toch ze zijn er Tiny in wetsuit en Marja niet. De twijfel, de spanning. Zwemmen dames dat is jullie ding.

Wilbert Mazereeuw is al snel het water uit. Ruth Roman vlak daarachter en Bertine daar weer vlak achter. Marja en Tiny zijn vlak bij elkaar en de strijd die dat heeft gekost zullen we nog van Tiny horen. (iets met een gele Boei.) Mark Heldoorn, Kirsten Snoek en Jelle Jonkers volgen met als hekke sluiter Jan Post. Maar allemaal binnen de 13 minuten. Een mooie prestatie. Het fietsen volgt en het lopen. De strijd voor de punten is al beslecht maar wat zijn we trots op de deelnemers. 1.10.23 voor Jelle Jonkers en 1.10.36 voor mark Heldoorn. Tiny 1.17.53 en Bertine 1.19.22. Zonder de rest niet te noemen allemaal toppers. Jelle Jonkers wordt 25e overall en Mark Heldoorn 26e.
Oh ja, we misten ook nog iemand. En die heeft de start gemist. Iets met praten en niet opletten  Jammer maar volgende keer zullen we je achter de broek aanzitten.
http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2017/jul/15/urk/index.html

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.